in

Što posjetiti u Slavoniji? 10 najboljih prirodnih mjesta

Shutterstock

Slavonija, raskošna regija bogata zelenilom i plodnom ravnicom, pruža nebrojene mogućnosti za istraživanje i uživanje u prirodnim ljepotama. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, posebno ako ste ljubitelj netaknute prirode i mirnih krajolika, na pravom ste mjestu. Ovaj članak vodi vas na putovanje kroz 10 najboljih mjesta koja otkrivaju zašto je Slavonija često nazivana zelenim srcem Hrvatske.

U srcu ovog zelenog raja, romantična mjesta u Slavoniji nisu samo kulisa za fotografiranje, već prostori gdje se može osjetiti dah povijesti i prisnost s prirodom. Od šumovitih parkova do mirnih rijeka, Slavonija nudi mnoštvo lokacija koje će zadovoljiti svakog avanturista i ljubitelja prirode.

Jedno od pitanja koje se često postavlja je što posjetiti u Slavoniji ako želite pobjeći od svakodnevnog stresa i prepustiti se čarima prirode. Odgovor leži u njezinim prostranim parkovima, zaštićenim pejzažima i tajanstvenim šumama koje su dom rijetkim biljnim i životinjskim vrstama. Ova čarobna mjesta ne samo da pružaju bijeg od realnosti, već i obogaćuju naše znanje o biološkoj i ekološkoj raznolikosti.

Dakle, ako tražite mjesto gdje možete u potpunosti iskusiti spoj prirode, povijesti i kulture, Slavonija vas poziva da otkrijete njezine skrivene dragulje. Pridružite nam se na otkrivanju deset najromantičnijih mjesta u Slavoniji, gdje svaki krajolik priča svoju priču, a svaka staza vodi do novih nezaboravnih doživljaja.

Što posjetiti u Slavoniji?

Slavonija, regija poznata po svojim zlatnim poljima i bogatoj kulturnoj baštini, nudi nebrojene prilike za istraživanje i uživanje u autentičnim doživljajima. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, budite spremni na putovanje kroz jedinstvene prirodne ljepote i romantična mjesta koja ova regija čuva. Od šetnji uz rijeku do posjeta starim dvorcima, Slavonija je idealno odredište za sve koji žele otkriti nešto novo i neponovljivo.

Stari grad u Slavoniji
Shutterstock

1. Park prirode Kopački rit

Jedno od prvih mjesta koje svakako trebate posjetiti u Slavoniji je Park prirode Kopački rit. Ovo jedinstveno močvarno područje jedan je od najvećih sačuvanih močvara u Europi i pravo je čudo prirodne raznolikosti. Smješten na ušću Drave u Dunav, Kopački rit nudi spektakularne prizore vodene faune i flore, što ga čini idealnim za ljubitelje prirode i fotografije.

Priroda i divljina

Kopački rit dom je brojnim rijetkim i zaštićenim vrstama ptica, što ga čini popularnim mjestom za pticarenje. Osim ptica, močvarni ekosustav podržava i raznolikost drugih životinjskih vrsta, uključujući jelene, divlje svinje i razne ribe. Posjetitelji mogu istraživati park pješice, biciklom ili čak čamcem, što omogućava jedinstveno iskustvo u prirodi.

Kulturna ponuda

Kopački rit nije samo mjesto prirodne ljepote, već i mjesto bogato kulturnom poviješću. U blizini parka nalazi se etno selo gdje posjetitelji mogu naučiti o tradicionalnom načinu života u Slavoniji, uživati u lokalnim gastronomskim delicijama i sudjelovati u radionicama starih zanata.

Posjet Kopačkom ritu pruža priliku ne samo za uživanje u prirodnim ljepotama, već i za upoznavanje s kulturom i poviješću Slavonije. To je definitivno jedno od romantičnih mjesta u Slavoniji koje nudi mir i bijeg od svakodnevice, gdje svaki kutak skriva priču i gdje svaki pogled oduzima dah.

2. Vinski putovi Slavonije

Kada razmišljate o tome što posjetiti u Slavoniji, ne možete zaobići njezine vinske puteve. Slavonija, poznata po svojim plodnim vinogradima i vinskim cestama, pruža izuzetno iskustvo koje spaja ljubitelje vina i one željne istraživanja tradicionalne kulture ovog kraja. Vinski putovi Slavonije nude očaravajuće rute kroz idilične pejzaže, gdje se svaka kapljica vina čini kao priča za sebe.

Park prirode Papuk
Shutterstock

Vinska tradicija

Vinski putevi vode vas kroz neka od najpoznatijih vinskih područja u Hrvatskoj, uključujući Ilok, Kutjevo i Đakovo. Svako od ovih područja ima svoj jedinstveni karakter i ponudu vina, koja se bazira na dugoj tradiciji vinogradarstva. Otkrivanje različitih sorti, kao što su Graševina, Traminac i Frankovka, pruža uvid u bogatstvo okusa koje Slavonija može ponuditi.

Romantična iskustva

Romantična mjesta u Slavoniji nisu potpuna bez posjeta njezinim vinarijama gdje se može organizirati degustacija vina u društvu s prekrasnim pogledom na sunčane vinograde. Ove vinarije često nude i dodatne sadržaje kao što su vođene ture i mogućnost sudjelovanja u berbi grožđa, što posjet čini interaktivnim i edukativnim iskustvom.

Gastro ponuda

Uz vino, vinski putevi Slavonije također vam omogućavaju da isprobate lokalne gastronomske delicije koje savršeno pristaju uz vinske kapljice. Jela poput kulena, fiš paprikaša i slavonskog čobanca samo su neka od tradicionalnih jela koja se mogu naći u ponudi. Ovo gastronomsko iskustvo upotpunjuje vinski doživljaj i čini ga nezaboravnim.

Posjećivanje vinskih puteva u Slavoniji ne samo da obogaćuje znanje o vinskoj kulturi, već nudi i romantičan bijeg u srce prirode. Ako tražite što posjetiti u Slavoniji i želite doživjeti jedinstvenu spoj kulture, povijesti i prirode, vinski putevi su idealno mjesto za to.

3. Dvorac Odescalchi u Iloku

Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji i želite doživjeti pravu povijesnu atmosferu, Dvorac Odescalchi u Iloku definitivno treba biti na vašem popisu. Ovaj impresivni dvorac, smješten na samom istoku Hrvatske, pruža prekrasan pogled na Dunav i nudi bogatu povijest koja seže sve do 15. stoljeća. Dvorac Odescalchi nije samo značajna povijesna lokacija, već je i jedno od najromantičnijih mjesta u Slavoniji.

Povijest i arhitektura

Što posjetiti u Slavoniji?
Shutterstock

Dvorac, originalno izgrađen u gotičkom stilu, preuređen je u renesansnom periodu, a danas predstavlja jedan od najbolje očuvanih primjera te arhitektonske forme u regiji. Tijekom stoljeća, dvorac je bio dom mnogih plemićkih obitelji, što je ostavilo traga u bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini koju posjetitelji mogu istražiti.

Muzej i izložbe

Unutar dvorca nalazi se muzej s brojnim stalnim i povremenim izložbama koje prikazuju život i običaje nekadašnjih stanovnika, kao i umjetnine koje su kroz povijest bile povezane s ovim mjestom. Posjet muzeju pruža uvid u bogatu slavonsku povijest i kulturu, čineći ga idealnim mjestom za sve koji žele dublje razumjeti što posjetiti u Slavoniji.

Vinski podrumi

Ne treba zanemariti ni činjenicu da Ilok, gdje se dvorac nalazi, ima dugu tradiciju vinogradarstva. Dvorac Odescalchi dom je jednih od najstarijih i najpoznatijih vinskih podruma u regiji. Degustacija vina u ovom povijesnom okruženju dodaje posebnu dimenziju posjeti, spajajući povijest s gastronomskim užitkom.

Posjet Dvorcu Odescalchi u Iloku omogućuje posjetiteljima da istraže jedno od ključnih mjesta Slavonije gdje se isprepliću povijest, kultura i prirodna ljepota. Ovo mjesto je savršen primjer kako romantična mjesta u Slavoniji mogu biti i kulturno bogata, nudeći posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

4. Baranjski divlji park prirode Kopačevo

Razmišljajući o tome što posjetiti u Slavoniji, posebno ako vas zanima priroda i divljina, park prirode Kopačevo u Baranji je idealno mjesto. Ovaj park, koji se nalazi u blizini granice s Mađarskom, pruža jedinstven uvid u očuvane prirodne ekosustave i bogatu biološku raznolikost. Park Kopačevo je jedno od najromantičnijih mjesta u Slavoniji, gdje posjetitelji mogu uživati u miru i prirodnoj ljepoti.

Bioraznolikost i prirodne ljepote

Park prirode Kopačevo ističe se svojom izvanrednom bioraznolikošću. Ovo područje je dom brojnim vrstama ptica, sisavaca i biljaka, što ga čini savršenim za promatranje divljine i fotografiranje prirode. Posjetitelji mogu istraživati park kroz organizirane šetnje ili vožnju biciklom po označenim stazama koje vode kroz različite pejzaže, od šuma i livada do močvarnih područja.

Edukativni programi i aktivnosti

Park nudi različite edukativne programe koji posjetiteljima omogućavaju da se dublje upoznaju s ekosustavima i važnosti očuvanja prirode. Kroz radionice, vođene ture i promatračnice, svatko može naučiti više o važnosti održivog življenja i zaštite prirodnih resursa Slavonije. Ovakve aktivnosti čine Kopačevo ne samo mjestom za uživanje u prirodi, već i platformom za obrazovanje i inspiraciju.

Romantična atmosfera

Za one koji traže romantična mjesta u Slavoniji, park prirode Kopačevo nudi nezaboravne zalaske sunca i tišinu prirode koja je rijetko nađena u užurbanom modernom životu. Bilo da je riječ o pikniku uz jezero ili tihoj šetnji kroz šumu, ovaj park nudi savršenu kulisu za bijeg od svakodnevice i priliku za stvaranje posebnih trenutaka.

Posjet parku prirode Kopačevo je prilika za sve koji žele istražiti netaknutu prirodu i uživati u miru i tišini. Ako tražite što posjetiti u Slavoniji, ne zaboravite dodati Kopačevo na svoj popis destinacija. Ovo je mjesto gdje se priroda i romantika susreću, nudeći posjetiteljima jedinstven doživljaj u srcu Slavonije.

Romantična mjesta u Slavoniji

5. Ergela Đakovo

Kada razmišljate o tome što posjetiti u Slavoniji, ne smijete propustiti posjet Ergeli Đakovo. Ova ergela nije samo centar za uzgoj konja, već i mjesto koje odiše poviješću, kulturom i tradicijom Slavonije. Smještena u srcu Slavonije, Ergela Đakovo poznata je po svojim lipicancima, plemenitoj pasmini konja koja je tijekom stoljeća postala simbol regije.

Tradicija i povijest

Ergela u Đakovu ima dugu tradiciju uzgoja konja koja seže sve do 1506. godine. Kroz stoljeća, ova ergela razvila se u jedno od najpoznatijih centara za uzgoj lipicanaca u svijetu. Posjet ergeli pruža uvid u fascinantnu povijest i metode uzgoja koje se održavaju do danas, što je čini jednim od najvažnijih kulturnih i povijesnih mjesta u Slavoniji.

Romantična mjesta u Slavoniji

Ergela Đakovo svojim posjetiteljima nudi jedinstvene doživljaje koji spajaju ljubav prema konjima i prirodi. Posjetitelji mogu uživati u vožnji kočijom kroz prekrasne krajolike oko ergele, gledati treninge i predstave s konjima ili jednostavno uživati u šetnjama kroz prostrana polja i šume koje okružuju ergelu. Ova aktivnost nije samo romantična, već pruža i priliku za relaksaciju i bijeg od svakodnevice.

Edukativni programi

Ergela također nudi raznovrsne edukativne programe za sve uzraste, uključujući radionice i tečajeve jahanja. Posjetitelji mogu naučiti o povijesti lipicanaca, načinima treniranja i brige o konjima, što dodatno obogaćuje iskustvo posjeta. Za one koji traže dublje iskustvo u Slavoniji, ergela Đakovo nudi izvrsnu priliku za učenje i interakciju s ovim plemenitim životinjama.

Posjet Ergeli Đakovo ne samo da pruža uvid u bogatu slavonsku tradiciju i kulturu, već i nudi priliku za stvaranje romantičnih uspomena u jedinstvenom okruženju. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, Ergela Đakovo treba biti visoko na vašem popisu mjesta koja nude ne samo uživanje u prirodi i povijesti, već i priliku za stvaranje posebnih trenutaka u srcu Slavonije.

6. Slavonski Brod i Tvrđava Brod

Kada razmišljate o tome što posjetiti u Slavoniji, jedno od mjesta koje trebate uzeti u obzir je Slavonski Brod, posebno njegova impozantna Tvrđava Brod. Ova povijesna tvrđava nije samo ključni dio slavonske povijesti, već i jedno od najromantičnijih mjesta u Slavoniji, koje nudi jedinstven uvid u vojnu arhitekturu i povijesne događaje regije.

Povijesna važnost i arhitektura

Tvrđava Brod, izgrađena u 18. stoljeću kao ključna vojna postaja na granici Habsburške monarhije, impresivna je svojom veličinom i dobro očuvanom arhitekturom. Ovaj arhitektonski dragulj pruža posjetiteljima priliku da istraže prostrane zidine i bastione, koji pričaju priče o prošlim vremenima i vojnim sukobima. Tvrđava je danas mjesto brojnih kulturnih i javnih događanja, što dodatno pojačava njezin značaj u kulturnom životu Slavonije.

Romantični šetališta i okruženje

Šetnja po zelenim površinama oko tvrđave i uz obalu rijeke Save nudi romantičan bijeg od svakodnevice. Posjetitelji mogu uživati u pikniku, fotografiranju i opuštanju u sjeni stoljetnih stabala, gledajući kako rijeka teče. Ovo je idealno mjesto za one koji traže mir i tišinu, ali i žele doživjeti povijest na jedan sasvim novi način.

Kulturne manifestacije

Slavonski Brod i njegova tvrđava dom su brojnim festivalima i događajima koji privlače posjetitelje iz cijele Hrvatske i inozemstva. Od festivala folklora do glazbenih i filmskih večeri, Tvrđava Brod nudi raznolik program koji može zadovoljiti različite interese. Ovi događaji su sjajna prilika za upoznavanje s lokalnom kulturom i tradicijom, što posjet čini još značajnijim.

Posjet Slavonskom Brodu i Tvrđavi Brod omogućava posjetiteljima da istraže jedno od ključnih povijesnih i romantičnih mjesta u Slavoniji. Ovo mjesto nije samo važan dio slavonske baštine, već i savršena destinacija za one koji žele spojiti povijesno istraživanje s opuštanjem u prirodi. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, ne propustite priliku otkriti sve što Slavonski Brod može ponuditi.

Pogled s Papuka

7. Osječka Promenada i Barokna Tvrđa

Istražujući što posjetiti u Slavoniji, Osječka promenada zajedno s povijesnom Baroknom Tvrđom ne smije biti izostavljena s vašeg popisa. Ova prekrasna šetnica uz rijeku Dravu i impozantna arhitektura Barokne Tvrđe čine Osijek jednim od najromantičnijih mjesta u Slavoniji, idealnim za šetnje, opuštanje i upijanje lokalne povijesti i kulture.

Barokna ljepota i povijesna važnost

Barokna Tvrđa u Osijeku, izgrađena u 18. stoljeću kao važan obrambeni sustav, danas je jedan od najznačajnijih arhitektonskih simbola grada. Njezine zidine, kule i kapije odišu poviješću i pričaju priče o prošlim vremenima. Tvrđa je centar kulturnog i društvenog života grada, gdje se redovito održavaju festivali, koncerti i druge manifestacije koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

Romantična atmosfera Promenade

Osječka Promenada je popularno mjesto za stanovnike i turiste, idealno za večernje šetnje uz rijeku Dravu. Osvijetljena staza, mirno tekuća rijeka i zelenilo čine ovu promenadu savršenom za opuštajuće trenutke daleko od gradske vreve. Ovdje se može uživati u romantičnim šetnjama, vožnji biciklom ili jednostavno sjediti na klupama i gledati zalazak sunca.

Kulturni život

Osječka Tvrđa i promenada su živopisna središta lokalne kulture. Ljeti, posebice, ovo područje oživljava brojnim događanjima koja uključuju koncerte, kazališne predstave i umjetničke izložbe. Posjetitelji mogu uživati u lokalnim delicijama na raznim štandovima ili se okušati u brojnim aktivnostima koje organiziraju lokalne zajednice.

Posjet Osječkoj Promenadi i Baroknoj Tvrđi pruža jedinstvenu priliku da se doživi spoj prirodne ljepote i kulturnog naslijeđa. Ako razmišljate što posjetiti u Slavoniji, ovaj kraj nudi savršenu kombinaciju romantike, povijesti i kulture, čineći ga obaveznim odredištem za sve koji žele upoznati pravu esenciju Slavonije.

8. Etno selo Karanac

Etno selo Karanac, smješteno u srcu Baranje, predstavlja jedinstveno mjesto koje ne smijete propustiti kada istražujete što posjetiti u Slavoniji. Ovo tradicionalno selo nudi autentičan doživljaj ruralnog života u Slavoniji, gdje posjetitelji mogu uroniti u prošlost i iskusiti kako se nekad živjelo u ovom dijelu Hrvatske.

Tradicija i kultura

Etno selo Karanac posvećeno je očuvanju slavonske kulturne baštine, prikazujući tradicionalne kuće, obrte i načine života. Selo obiluje restauriranim kućama koje su pretvorene u muzejske eksponate, radionice i suvenirnice, gdje se mogu vidjeti i kupiti tradicionalni slavonski proizvodi. Prolazeći kroz selo, posjetitelji mogu naučiti o starim zanatima poput kovačije, tkalstva i lončarstva.

Gastronomska ponuda

Karanac je također poznat po svojoj izvrsnoj gastronomiji koja odražava bogatstvo slavonske kuhinje. Posjetitelji mogu uživati u autentičnim slavonskim jelima kao što su čobanac, kulen, i fiš paprikaš, pripremljeni po tradicionalnim receptima. Etno selo nudi i mogućnost sudjelovanja u kuhanju i degustacijama, što posjet čini interaktivnim i edukativnim iskustvom.

Romantična mjesta u Slavoniji

Etno selo Karanac nudi brojne romantične kutke, bilo da se radi o šetnjama kroz starinske uličice, opuštanju u rustikalnim konobama, ili uživanju u miru i tišini prirode koja okružuje selo. Svatko tko traži mjesto za bijeg od svakodnevne vreve, naći će u Karancu idealno mjesto za odmor i relaksaciju.

Posjet Etno selu Karanac omogućava dublje razumijevanje slavonske povijesti i kulture, kao i priliku da se iskusi život u skladu s prirodom. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, ovo selo predstavlja savršenu priliku za sve koji žele otkriti autentičnu Slavoniju i uživati u njenim tradicionalnim vrijednostima i gostoprimstvu.

Prirodne ljepote u Slavoniji
Shutterstock

9. Jezero Borovik

Razmišljajući o tome što posjetiti u Slavoniji, ne možete propustiti Jezero Borovik, jedno od najidiličnijih i najromantičnijih mjesta u Slavoniji. Smješteno nedaleko od Đakova, ovo umjetno jezero omiljeno je odredište za ljubitelje prirode, rekreativne ribolovce, i sve one koji traže mir u prirodnom okruženju.

Prirodna ljepota i rekreacija

Jezero Borovik pruža izvrsne uvjete za razne oblike rekreacije, uključujući ribolov, vožnju kajakom i piknik. Okruženo gustim šumama i prostranim zelenim površinama, jezero je idealno mjesto za odmor i relaksaciju. Posjetitelji mogu istraživati okolne staze pješice ili biciklom, uživajući u miru i tišini koje pruža ova prekrasna lokacija.

Ekosustav i biodiverzitet

Jezero Borovik također je važno stanište za mnoge vrste vodenih ptica i riba, što ga čini zanimljivim za promatranje ptica i prirodnjake. Diversificirani ekosustav jezera nudi jedinstven uvid u floru i faunu Slavonije, čineći svaki posjet edukativnim iskustvom.

Romantična mjesta u Slavoniji

Za one koji traže romantična mjesta u Slavoniji, Jezero Borovik nudi savršene prilike za nezaboravne trenutke. Bilo da se radi o pikniku na obali jezera, vožnji čamcem po mirnoj vodi, ili jednostavno promatranju zvjezdanog neba, jezero nudi atmosferu mira i intimnosti. Ovo je idealno mjesto za parove koji žele pobjeći od užurbane svakodnevice i provesti vrijeme u prirodi.

Posjet Jezero Borovik pruža priliku za istinski odmor i uživanje u ljepotama Slavonije. Ako se pitate što posjetiti u Slavoniji, ovo jezero predstavlja jednu od najljepših prirodnih atrakcija u regiji, nudeći spoj rekreacije, relaksacije i romantike.

10. Ružica Grad u Orahovici

Kada istražujete što posjetiti u Slavoniji, Ružica Grad u Orahovici ne smije biti izostavljen s vašeg popisa. Ovaj impresivni ruševni srednjovjekovni grad, smješten na obroncima Papuka, nudi ne samo povijesni uvid, već i jedno od najromantičnijih mjesta u Slavoniji s prekrasnim pogledima na okolnu prirodu.

Povijesni značaj

Ružica Grad je jedan od najvećih srednjovjekovnih utvrđenih gradova u Slavoniji. Njegove ruševine svjedoče o bogatoj povijesti koja seže sve do 13. stoljeća. Istraživanje ovog povijesnog lokaliteta pruža posjetiteljima priliku da zakorače unatrag u vrijeme i zamisle život u srednjem vijeku. Povijesne ploče i vodiči na lokaciji pomažu u boljem razumijevanju važnosti Ružica Grada u regionalnoj povijesti.

Prirodna ljepota i aktivnosti

Smješten u parku prirode Papuk, Ružica Grad okružen je bujnim šumama i prirodnim stazama koje privlače planinare, bicikliste i ljubitelje prirode. Osim šetnji kroz povijesne ruševine, posjetitelji mogu uživati u planinarenju, promatranju ptica ili jednostavno opuštanju u sjeni starih drveća. Prirodni krajolik nudi savršenu pozadinu za fotografiranje i stvaranje trajnih uspomena.

Gradovi u Slavoniji
Shutterstock

Romantična mjesta u Slavoniji

Ružica Grad je također jedno od romantičnih mjesta u Slavoniji, idealno za one koji traže mir i osamu. Ruševine koje se uzdižu iznad krošnji drveća i pogled koji se pruža s visokih zidina tvrđave stvaraju atmosferu iz prošlih vremena, čineći ga popularnim odredištem za romantične izlete i vjenčanja.

Posjet Ružica Gradu u Orahovici prilika je da se doživi kombinacija povijesnog nasljeđa i prirodne ljepote Slavonije. Ako razmišljate što posjetiti u Slavoniji, ovaj drevni grad nudi jedinstveno iskustvo koje obogaćuje razumijevanje lokalne povijesti i kulture, a istovremeno pruža nezaboravne trenutke u prirodi.

Istraživanje Slavonije otvara vrata u svijet bogate povijesti, zapanjujuće prirode i nezaboravnih doživljaja. Nakon što smo prošetali kroz deset fascinantnih lokacija, jasno je zašto se mnogi pitaju što posjetiti u Slavoniji. Svako od ovih mjesta, od impozantnih dvoraca i mirnih jezera do živopisnih etno sela, priča svoju jedinstvenu priču, pružajući posjetiteljima priliku da zavire u dušu ovog prekrasnog kraja.

Slavonija nije samo regija koju treba posjetiti; ona je doživljaj koji se mora osjetiti. Romantična mjesta u Slavoniji, poput jezera Borovik ili dvorca u Iloku, nude savršene prilike za stvaranje trajnih uspomena, bilo da se radi o mirnoj šetnji u prirodi, romantičnom bijegu ili kulturnom istraživanju.

U ovom predivnom kutku Hrvatske, svaki kutak krije priču, svaki pogled nudi sliku, a svaki obrok je poziv na gastronomsku avanturu. Ako se još uvijek pitate što posjetiti u Slavoniji, odgovor je jednostavan: sve. Od kulturnih spomenika do prirodnih čuda, Slavonija nudi bogatstvo doživljaja koji čekaju da budu otkriveni. Zato, zgrabite svoju avanturističku dušu i krenite u otkrivanje, jer Slavonija ne čeka ništa drugo doli da vas očara svojom ljepotom i gostoljubivošću.

Izleti u prirodu: 19 sezonskih izleta koji će vas osvježiti

Izleti u prirodu: 19 sezonskih izleta koji će vas osvježiti

Što posjetiti u Sarajevu: 13 aktivnosti za obitelji s djecom

Što posjetiti u Sarajevu: 10 aktivnosti za obitelji s djecom