in

Japan: 6 veličanstvenih znamenitosti koja morate posjetiti

Foto: Unsplash/Sora Sagano

Japan je jedna od najljepših azijskih zemalja u kojoj možete uživati u brojnim atrakcijama.

Japan znamenitosti

Imate priliku vidjeti mnoga svetišta i hramove diljem zemlje. Budući da su Japanci vrlo duhovni, ova zemlja ima jake vjerske veze koje se vide u njihovoj arhitekturi. On je zemlja s bogatom kulturom, nevjerojatnom hranom i nekim od najljepših prizora koje ćete ikada vidjeti. U ovom članku sastavili smo popis od šest atrakcija koje biste trebali posjetiti kada krenete na putovanje u Zemlju Izlazećeg Sunca.

Kamakura

Foto: Unsplash/charlesdeluvio

Kamakura je poznat kao glavni grad Japana od 1192. do 1333. godine. Zbog svog položaja uz more, okružen planinama, hramovima i svetištima ubraja se u jedno od najljepših gradova koje morate posjetiti tijekom dolaska u Zemlju Izlazećeg Sunca. Glavna atrakcija Kamakure je Veliki Buda, drugi najveći monumentalni Buda kojeg možete vidjeti u Japanu. 

Kyoto

Foto: Unsplash/Daisy Chen

Kyoto također ima vrlo zanimljivo povijesno naslijeđe kao glavni grad zemlje između 794. i 1868.godine, prije nego što je vlast prebačena na Tokio. Upravo iz tog razloga ima veliki broj hramova, palača i vrtova. Lokacije koje morate posjetiti su svakako Zlatni paviljon i Giono.

Fuji

Foto: Unsplash/Tomáš Malík

Planina Fuji jedna je od glavnih atrakcija u Japanu. Planina Fuji, visoka 3776 m, najviši je vrh Japana, rezultat vulkanske aktivnosti koja je započela prije otprilike 100 000 godina. Danas su ova planina i njezina okolica popularno rekreacijsko odredište za planinarenje, kampiranje u prirodi ili uživanje u opuštanju. Više od 300.000 ljudi popne se na planinu Fuji svakog ljeta. Njegove četiri glavne rute posjetiteljima nude mogućnost pristupa vrhu iz različitih kutova i usput zaustavljanja na odmorištima ili postajama, gdje će pronaći različite usluge i smještaj.

Tokio

Foto: Unsplash/Jezael Melgoza

Tokio, glavni grad Japana, sa svojih 13 milijuna stanovnika potvrđuje najmnogoljudniju metropolu u zemlji i jedan od najvećih gradova na svijetu. Njegova povijest seže u 1603. kada je uspostavljena feudalnu vlast (šogunat) i od tada je uživao u prosperitetnom razvoju. Tokio je identificiran kao političko, gospodarsko i kulturno središte Japana i, na temelju administrativne podjele teritorija, podijeljen je na 23 okruga. Dolaskom svakako odvojite nekoliko dana samo na istraživanje ove interesantne metropole. 

Nagoya

Foto: Unsplash/ZHANG haonan

Nagoya je četvrti grad po broju stanovnika i jedna od najvažnijih luka i poslovnih centara u zemlji. Najčešće se posjećuje zbog spektakularnog dvorca koji se ubraja u jedan od najvećih u Japanu. Osim s dvorcem, grad je usko povezan s automobilskom industrijom. Nekoliko važnih automobilskih tvrtki u Nagoyi imaju svoje sjedište, a obiluje i muzejima u kojima možete naučiti sve o svijetu automobila.

Koyasan

Foto: Unsplash/Samuel Berner

Planina Koyasan je veliko duhovno središte i jedno od najpopularnijih hodočasničkih turističkih odredišta u zemlji, koje svakodnevno privlači sve više posjetitelja iz Japana i inozemstva. Središte je Shingon budizma, jedne od glavnih budističkih škola u zemlji. Zapravo, to je jedno od najposebnijih mjesta u Japanu na kojem možete doživjeti spavanje u hramu i okusiti način života budističkih redovnika te uživati u prekrasnim hramovima i samostanima okruženi šumama.Također ćete moći uživo doživjeti svečanu budističku ceremoniju Otsutome koja se održava u glavnoj dvorani hrama prije doručka. 

Najvažniji svjetski muzeji (Top 5)

Najvažniji svjetski muzeji (Top 5)

Alhambra: 4 zanimljivosti koje možda niste znali

Alhambra: 4 zanimljivosti koje možda niste znali