in

5 najboljih lokacija plaža za pse na Jadranu

Ako volite odmore s ljubimcima, nađite destinaciju gdje postoji plaža za pse! Bijeg od visokih ljetnih temperatura za mnoge ljude je zapravo bijeg u hladovinu u blizini mora. Za odabir destinacije postoji jako mnogo faktora, a većina njih se vrlo lako ukomponira u plan puta osobe koja sa sobom ne vodi svog kućnog ljubimca. No što je s onima koji bi ove godine svog psa voljeli povesti sa sobom na odmor umjesto da ga daju na čuvanje prijateljima ili članovima obitelji ili ga ostave u hotelu za pse?

Ako planirate na put krenuti sa svojim kućnim ljubimcem morat ćete se malo više potruditi oko odabira lokacije i pronalaska hotela ili iznajmljivača koji dozvoljava smještaj kućnim ljubimcima. No još zahtjevnija bi vam se mogla pokazati potraga za mjestom na kojem i vaš kućni ljubimac može uživati u ljetnim radostima, a to je naravno plaža za pse.

Srećom, danas postoji sve veći broj pet-friendly lokacija, u što nije uključen samo smještaj, ugostiteljski objekti već i plaže za pse.

plaža za pse
FOTO: SHUTTERSTOCK

Zanimljivo je da su mnoge hrvatske plaže uređene na način da su napravljene odvojene plaže za pse, šljunčane ili pješčane. U nastavku pročitajte koja je najbolja plaža za pse i koja mjesta omogućuje bezbrižno ljetovanje za vas i vašeg četveronožnog prijatelja.

Koja je najbolja plaža za pse na Jadranu?

Na hrvatskoj obali postoji nekoliko plaža za pse koje se međusobno natječu za konkurenciju najbolje plaže na našoj obali. Pokušajte otkriti koja bi bila vaša omiljena destinacija.

1. OTOK KRK

Otok Krk je najveći hrvatski otok, ali se može pohvaliti i najvećim brojem plaža za pse pa se svakako može reći da je otok Krk prava pet-friendly destinacija.

Jedna od popularnijih plaža za pse je plaža Punta Šila, smještena u mjestu Šilo. Riječ je o šljunčanoj i djelomično stjenovitoj plaži koja je lako pristupačna, a veliki plus je svakako i parking, što znači da do plaže možete doći osobnim automobilom.

Ipak, najpopularnija plaža je svakako Vela plaža koja se nalazi u Baškoj, a koju mnogi nazivaju najljepšom plažom na Jadranu. Riječ je o vrlo čistoj plaži koja nosi oznaku Plave zastavice, a u čijem mirnom i plićem moru najviše uživaju obitelji s djecom. Ova plaža ima posebno uređen prostor za kućne ljubimce, koji je ograđen i koji osigurava bezbrižnu igru vašeg psa.

2. ZADAR 

Plaža za pse u Zadru ima nekoliko, ali najposjećenije su plaže u mjestu Privlaka i Zaton Mali. U Zatonu Malom se nalazi jako dobro uređeni turistički resort u čijem je sklopu i plaža za pse koja je vrlo dobro uređena i ima velik broj sadržaja.

U mjestu Privlaka također se nalazi posebna plaža za pse koja omogućuje njegovim vlasnicima opušteni odmor, a psima mogućnost uživanja u ljetnim radostima.

3. SPLIT

I u Splitu postoji nekoliko lokacija na kojima se vaš pas može okupati na miru, bez da ga netko ometa i bez da on ometa druge posjetitelje plaže.

Park prirode Marjan jedinstveni je dio grada Splita u čijim će čarima vaš pas posebno uživati. U njemu se može okupati na par lokacija tj. na nekoliko neoznačenih plaža, ali i na posebnoj ograđenoj plaži za pse koja se nalazi na plaži pod imenom Kašjuni.

plaže za pse
FOTO: SHUTTERSTOCK

Na Žnjanu se nalazi druga dobra pseća plaža imenom Duilovo. Ovo je jedna od novijih plaža s mnoštvom sadržaja, na kojoj se nalaze tuševi, svlačionice i mnogo drugih sadržaja, osim ugostiteljskih objekata.

4. CRIKVENICA

Mnogima je upravo Crikvenica omiljena pet-friendly destinacija, i to zbog plaže Podvorska, koja se zbog svog izgleda i opremljenosti našla i u nekim poznatim svjetskim časopisima. 

Ova je plaža stvarno raj za pse: ima tuševe, kante za smeće, mnogo hladovine, prostrani parking i mnogo prostora za odmor i igru, ali također ima i prvi all-inclusive restoran za pse što je uistinu jedinstvena ponuda. 

5. ISTRA

Istra je iznimno bogata turistička destinacija u kojoj su domaćini usmjereni na zadovoljstvo svojih posjetitelja. Upravo se zbog toga u njoj nalazi velik broj mjesta u kojima postoje plaže za pse. Svi veliki gradovi poput Pule, Poreča, Umaga i Rovinja imaju više različitih lokacija na kojima se mogu okupati vaši ljubimci. Ako ste već u Puli, svakako posjetite arenu!

Premantura je jedna od najposjećenijih lokacija koja se nalazi na samom jugu Istre, a nalazi se kod rta Kamenjaka, a ljubimci imaju poseban ulaz na plažu. Očaravajuća ljepota prirode najveći je plus ove plaže: prekrasna borova šuma i plava pučina odmorit će i vaše tijelo i vaš duh.

plaža za psa
FOTO: SHUTTERSTOCK

Tu je i Portić, Perojska plaža koja se diči odličnom opremljenošću, a od grada Fažane dijeli vas samo malo više od 2 kilometra šetnje plažom.

U svakom slučaju, Hrvatska je postala uistinu pet-friendly destinacija, stoga ako želite u svom godišnjem odmoru uživati sa svojim ljubimcem lako ćete pronaći destinaciju koja će vam oboma odgovarati. 

Eiffelov toranj: 10 zanimljivosti i kontroverze oko njega

Crna Gora: 14 atrakcija koje biste trebali posjetiti

Crna Gora: Top 14 atrakcija koje biste trebali posjetiti