in

Atraktivne destinacije na koje su Hrvati putovali s nogometnom reprezentacijom

Foto: Shutterstock

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je priliku dosad igrati na pet različitih kontinenata, a popisu svojih destinacija ove godine dodaje i Katar, u kojem je već nastupila u pripremnim utakmicama u ožujku, a sada je još tamo čeka i Svjetsko prvenstvo.

Pratiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju znači posjetiti brojne atraktivne svjetske destinacije. Istina je, naši nogometaši rijetko podbace u kvalifikacijama za velika natjecanja, zbog čega nam uvijek daju dodatni motiv da posjetimo neku zemlju, koja nam možda bez nogometa i ne bi bila na vrhu liste destinacija koje želimo upoznati.

Naši nogometaši imali su u posljednjih 30 godina priliku igrati na pet različitih kontinenata, od Brazila do Japana, a izdvajamo one zemlje koje su mogle ponuditi pregršt dodatnih turističkih atrakcija, navijačima koji su odlučili uživo na stadionu pratiti hrvatsku izabranu vrstu…

Brazil

Foto: Shutterstock

Najatraktivnija zemlja u kojoj su naši dosad igrali definitivno je bio Brazil, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Zapravo, hrvatska reprezentacija bila je glavna zvijezda otvaranja turnira, u utakmici koju je u Sao Paulu igrala protiv domaćina.

Još veći spektakl bio je drugi dvoboj protiv Kameruna, u gradu Manausu koji se nalazi usred amazonske džungle i svi koji su otputovali tamo kažu da je to bilo zaista jedinstveno iskustvo. 

Navijači su imali prilike posjetiti i Recife, u brazilskoj saveznoj državi Pernambuco, atraktivnu destinaciju na obali Atlantika. Tamo su nogometaši izgubili od Meksika i oprostili se od natjecanja, što je bio i kraj turističke avanture onih koji su ih pratili.

Maroko

Foto: Shutterstock

Jedini trofej kojeg je Hrvatska do sada osvojila bio je famozni Kup kralja Hasana II., pobjedama protiv domaćina Maroka i Češke u finalu, zahvaljujući boljem izvođenju penala.

Dogodilo se to 1996. godine, još dok su za naše igrali igrači kao što su Robert Prosinečki i Aljoša Asanović, koji su obojica uspjeli dobiti crveni karton u polufinalu. No, ni to nije zaustavilo hrvatsku reprezentaciju koja je trijumfirala i osvojila pehar, a navijači koji su je pratili imali su priliku uživati u otkrivanju čari Casablance, marokanske luke s više od 3 milijuna stanovnika, koja se u posljednja dva desetljeća pretvorila u vrlo atraktivnu turističku destinaciju, poznatu po užurbanosti, brojnim događanjima i atraktivnim plažama.

Sjedinjene Američke Države

Foto: Shutterstock

Naši možda nisu imali priliku igrati na SP-u u SAD-u 1994. godine, ali hrvatski navijači ipak su vidjeli Ameriku, i to neke od njezinih najljepših dijelova, na turneji reprezentacije u Floridi i Kaliforniji 2017. godine.

Bila je to uvertira u Svjetsko prvenstvo na kojem su naši postali viceprvaci. U Americi su pak posjetili Los Angeles gdje su odmjerili snage s Meksikom, a zatim i Miami u kojem su igrali s Peruom.

Uspjeh hrvatske reprezentacije bio je polovičan, no navijači koji su ih pratili vratili su se s prekrasnim uspomenama, iz nekih od najosunčanijih i najatraktivnijih dijelova Sjedinjenih Američkih Država.

Rusija

Foto: Shutterstock

U današnje vrijeme putovanje u Rusiju ne pada mnogima napamet, ali sasvim drukčija situacija bila je prije četiri godine, kada je pregršt navijača nahrupilo na istok, kako bi pratilo povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije.

Naši su obišli dobar dio Ruske Federacije, uključujući gradove kao što su Kalinjingrad, Nižnji Novogorod, Soči i Moskva, a oni koji su ih u stopu pratili prešli su tisuće kilometara, što je bila luda avantura ako ste putovali avionom, a pogotovo ako ste putovali automobilom. Nezaboravna je to turistička priča s prekrasnim završetkom, koja u ovom trenutku izgleda nestvarna i teško ponovljiva.

Katar

Foto: Shutterstock

Sada hrvatska nogometna reprezentacija po drugi put vodi svoje navijače u Katar, nakon što je već posjetila Al Rayyan, u kojem je igrala utakmice u ožujku protiv Slovenije i Bugarske.

Naravno, u studenom i prosincu stvari postaju puno ozbiljnije, jer naši će u Al Rayyanu, Al-Khoru i Dohi igrati protiv Maroka, Kanade i Belgije, s ambicijama posjetiti i druge stadione u nokaut fazi natjecanja.

A odlična je vijest da ovaj put Germania online casino ima fantastičnu akciju, jer ovaj priređivač igara na sreću odlučio je napuniti avion sa 122 putnika i poslati ih zajedno u Dohu.

Radi se o promociji koja traje do 6. studenog, u kojoj će svaki dan najuspješniji kladitelj dobiti avionsku kartu za Katar. Da biste se kvalificirali, morate odigrati listić s četiri para, svaki s kvotom manjem 1.35, a po mogućnosti i znatno višom, kako biste pobijedili konkurenciju. 

Nagrade se dijele sve do 6. studenog, a novim igračima Germanije smiješi se i bonus dobrodošlice do 3.500 kuna, što će mnoge motivirati da se uključe i pokušaju osvojiti vrijedne karte.

Dakle, Germania je odlučila olakšati put u Katar hrvatskim navijačima, koji će bez ikakve sumnje još jednom vidjeti svijeta zahvaljujući reprezentaciji, ovaj put na Bliskom Istoku, u državi s populacijom manjom od tri milijuna kuna, ali s futurističkim urbanizmom i mnogim turističkim atrakcijama, kako na moru, tako i u pustinji.

Mađarska - 15 najboljih zanimljivosti i znamenitosti

Mađarska – 15 najboljih zanimljivosti i znamenitosti

Najbolji pokloni za putoholičare (Top 31)

Najbolji pokloni za putoholičare (Top 31)